Om ossDet här är utbrytningen.Vi som är utbrytarna är en Han och en Hon i 30 års åldern, utan barn, men med husdjur, som på grund av våra jobb, flyttade från Sveriges framsida till en bostadsrätt i utkanten av Hufvudstaden. Båda är akademiker med fasta anställningar inom staten och med en gemensam bruttolön på + 65 000 kr i månaden.

De senaste åren har vi levt på ett sätt som inte känns okej för oss längre. Vi har levt över våra tillgångar; konsumerat och levt som om det inte fanns någon morgondag. Lägg till detta noll kunskaper om ekonomi som i kombination med höga löner och dyra intressen lett till att vi nu sitter där vi sitter. Vi har en lägenhet med en alldeles för hög belåningsgrad, 224 000 kr i konsumentkrediter, ett alldeles för litet sparande, överfulla skåp och förråd med saker som vi inte behöver och en växande vilja att bryta oss loss från samhällets normer och det liv som vi själva har skapat.

För ungefär ett år sedan började de första tankarna på ett annat liv att slå rot i våra huvuden. Behöver vi verkligen ha alla sakerna? Måste vi verkligen gå på varje konsert, eller boka varje resa? Och vad gör vi om någonting händer? Har vi beredskap så att både vi och våra husdjur klarar ett längre strömavbrott? Går det verkligen att tjäna pengar på börsen? Vi har läst, begrundat och diskuterat i många timmar, dagar och veckor. Vissa steg har vi redan tagit, andra återstår.

I den här bloggen kommer vi bland annat att skriva om:
 • Vår resa mot att bli skuldfria
 • Vårt sparande och hur vi bygger upp vårt kapital
 • Tips och trix för att leva så billigt som möjligt men ändå ha råd med våra intressen
 • Hur vi gör för att leva hälsosammare och för att i allmänhet bli bättre människor
 • Hur vi gör för att upprätthålla hemberedskap i stadsmiljö
 • Vår relation till materiella ting och hur de påverkar oss
 • Våra reflektioner om samhället i stort
 • Alternativa inkomster

För att kunna vara så transparenta som möjligt behöver vi vara anonyma. Endast Han och Hon vet vilka vi är.Välkomna att följa med oss på vår resa mot ett friare liv!


Han & Hon

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kul! Hoppas at det fortsätter vara intressant! :)

   Radera
 2. Stor igenkänning i detta. Vi började vår resa tidigt 2018 och det är en häftig resa. Vi mår bättre, världen mår kanske lite bättre och plånboken mår bättre. Följer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningen är ju att vi också mår lite bättre när 2020 kommer rullandes! Tack! :)

   Radera
  2. Lycka till! 2020 kommer bli fantastiskt!
   Kommer följa er resa, ni åker in på min lista över bloggar jag läser.
   mvh/ S.L.I.M.
   https://sometimes-less-is-more.blogspot.com/

   Radera
 3. Härligt och lycka till med er resa!
  La till er på listan över bloggar på forumet, bli gärna medlemmar om ni inte redan är det och dela med er av era tips och inlägg!

  Hälsningar,
  mrFIRE
  svenskafire.se

  SvaraRadera
 4. Hello. Jag och IGMR smider ränker och jag skulle vilja maila er en fråga men hittar ingen kontaktmail. Om ni har möjlighet får ni gärna maila på fruefficientbadassATgmail.com så svarar jag på det.

  SvaraRadera
 5. Spännande, och lycka till med ert projekt. Det går absolut att genomföra detta, även om det kräver visst tålamod och slit. Många har lyckats före er. Men, målet gör det värt det.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Pannbenet är starkt i alla fall så det ska nog gå bra :)

   Radera
 6. Hej hej!
  Dags för en status uppdatering, tack!

  SvaraRadera