Sparknep

På den här sidan samlar vi våra allra bästa tips och trix, som vi själva använder oss utav för att spara en slant eller två. Häng med du också!

Det här kan du göra för att minska dina utgifter:

1. Se över din bilförsäkring
Vi lyckades sänka kostnaden för vår trafikförsäkring med 3348 kr per år. I det här inlägget berättar Hon hur vi gjorde det.

2. Våga lämna facket och kanske även A-kassan
Utbrytningen menar på att Fack, nej tack. Vi har lämnat både facket och A-kassan. En besparing på över 8000 kr per år.

3. Sluta handla saker som är varken nödvändiga eller bra för miljön
I inlägget 10 saker vi inte köper längre har vi samlat ett gäng tips på hur du spara in en hel del pengar i vardagen. Allt från att använda kottar istället för lecakulor till att sluta dricka kaffe. Det blir faktiskt några tusenlappar på ett år.

4. Baka eget bröd
Det är så mycket billigare och godare än köpesbröd. I det här inlägget kan ni läsa om ett väldigt enkelt och billigt recept för ett lyckat brödbak.

5. Se över din mediekonsumtion
Behöver du verkligen ha alla dessa abonnemang hos Netflix, HBO, C-more o.s.v? Troligtvis inte. I inlägget Netflix eller Chill? berättar vi om hur vi har gjort här hemma.

6. Handla din mat på Willys, Lidl och Matsmart
Utbrytningen handlar nästan uteslutande hos dessa aktörer. Bunkring av basvaror görs hos Matsmart ett par gånger i halvåret. Priserna är lägre jämfört med andra butiker och dessutom har väldigt trevliga rabatter på mat med korta bäst-före-datum, defekta förpackningar eller som tillhör butikens utgående sortiment. Bra för plånboken och bra för miljön.

7. Säg upp ditt frisktandvårdsavtal
Nyttan med ett frisktandvårdsavtal kan verkligen diskuteras. Hon ger sin syn på saken i det här inlägget.

8. Sluta dricka kaffe
Japp, ni läste rätt. Våga bryta ditt koffeinberoende för att bli friskare och för att kunna spara sisådär 2500 kr om året. I inlägget Det svarta guldet berättar vi om hur det gick till när både Han och Hon slutade dricka kaffe. Efter att ha överlevt några veckor med fruktansvärda abstinensbesvär så kan vi konstatera att det var ett av våra bättre beslut någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar