Hemberedskap

På den här sidan samlar vi våra tankar kring hemberedskap. Här kommer alla inlägg som berör hemberedskap på något sätt för att det ska gå smidigt att leta rätt på något matnyttigt!

Vi har länge sneglat på den amerikanska prepper-kulturen (och sedermera de svenska preppertendenserna). Även om vi inte står i begrepp att gräva ut en bunker och gömma oss för zombies, solstormar eller elektromagnetisk puls så ser vi ett behov att att vara självförsörjande under längre perioder utan ström och/eller vatten. Den senaste tidens stora och långvariga strömavbrott med vattenbrist som följd kring Norrtälje (som fortfarande inte är löst för många) torde räcka för att konstatera att det inte rör sig om några storslagna konspirationsteorier. Det är snarare fråga om att på ett nyktert sätt analysera och förbereda sig för troliga scenarion som eventuellt kan drabba oss i närtid. Och framförallt, hur får man beredskapen att funka i en tvåa i stadsmiljö?


1. En kommun lyckades klorera hela sin vattentäkt till samma halt som ett normalt badhus. Har du dunkar med färskvatten hemma?
https://utbrytningen.blogspot.com/2019/01/vatten-vatten-bara-vanligt-vatten.html


2. Du vaknar av att det luktar rök, och du som inte har någon rök?

https://utbrytningen.blogspot.com/2019/01/vad-tar-du-med-dig-nar-det-brinner.html


3. Bilen rullar gnisslande till ett totalstopp ute på vischan. Har du allt du behöver för att klara natten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar