onsdag 30 januari 2019

Vad tar du med dig när det brinner?

En del av hemberedskap är ju så som det heter att vara beredd för någonting.

Därför skadar det ju inte att med jämna mellanrum tänka över troliga händelser och hur du vill agera. Har man tänkt igenom saker i stressfritt tillstånd några gånger är sannolikheten större att du faktiskt råkar göra rätt trots att hjärnan är hög som ett hus på adrenalin när du faktiskt vaknar mitt i natten och det luktar brandrök i ditt hem.

Det vi pratar om.
Vi har klurat några gånger på detta och det hela kompliceras ju en del av att vi har husdjur. Självklart ska dom med. Jag tror inte att det finns någon djurägare som på allvar skulle lämna djuren i ett brinnande hem om man har möjlighet att komma åt dom.

Därefter så kommer de vanliga sakerna: plånbok, nycklar och telefon, en härva med varma kläder och laddare. Finns tid åker också datorn med men eftersom det mesta finns backupat online så skulle jag inte heller blunda för att lämna den. Materiella ting har i största allmänhet för många inget mer värde än det monetära. Därför kan man ju fråga sig varför det skulle vara värt att riskera liv och hälsa för att få med sig en massa prylar som har ackumulerats under sin livstid.

En del kanske till och med skulle uppleva det som "gött" att få hjälp med att röja ur livet och börja om på blankt papper. Det beror ju dock på hur illa ner man har grävt sig ibland prylarna.

Hur resonerar ni som läser kring detta? Vad följer absolut med och vad lämnas absolut?

// Han

4 kommentarer:

  1. Alla levande varelser men sedan är vi så välförsäkrade att jag nog inte skulle sakna något. Som du skriver, minnen är digitaliserade och saker är saker.

    SvaraRadera
  2. Känner likadant. Barnen, frun och sedan djuren. Övrigt riskerar jag inte livet för.

    Mvh PB?

    SvaraRadera
  3. Liv och lem och nära och kära framförallt känns som rådande konsensus. Även om man inte alltid kan tro det :)

    SvaraRadera
  4. Barn o hund självklart. Sedan mobil o ngn form av id-handling. Blir sjukt svårt att fixa nya kort mm utan id.

    SvaraRadera