Maximera inkomsterna

Det här gör Utbrytningen för att maximera inkomsterna i form av pengar, biobiljetter, presentkort eller rabattcheckar:

1. Arbeta på högskoleprovet som provledare, korridorvakt, materialsamordnare eller kanske till och med som huvudprovledare. Ett samhällsviktigt uppdrag som dessutom genererar en helt ok inkomst per arbetat provtillfälle; cirka 1900 kr efter skatt om du arbetar som provledare. I inlägget Arbeta som provledare på Högskoleprovet? beskrivs hur det gick till när Utbrytningen sökte uppdraget och i inlägget Så här var det att arbeta som provledare på Högskoleprovet berättar vi om vårt första arbetstillfälle som provledare. Det har nu gått ett tag sedan vi började med detta side-hustle och i inlägget Högskoleprovet i coronatider redogör vi, precis som titeln antyder, för hur det funkar att arbeta i dessa coronatider.

2. Gå med i Ipsos provsmakningspanel (finns tyvärr bara i Stockholm) och tjäna ihop presentkort på att dricka öl, äta pajer och annat smått och gott. Mer information om Ipsos finns i inlägget Tjäna pengar på att dricka bärs?. Under 2018 fick vi ihop över 5000 kr i presentkort. Januari 2019 var helt klart en grymt bra provsmakningsmånad eftersom vi lyckades samla på oss presentkort till ett värde av 1600 kr.

3. Våga vara försökskanin och anmäl dig till diverse studier som bedrivs vid de större lärosätena via www.studentkaninen.se. Ersättning i form av biobiljetter eller pengar utlovas. Mer information finns i inlägget Med kroppen som arbetsredskap.

4. Arbeta extra som röstmottagare, till exempel i Europaparlamentvalet eller Riksdagsvalet. Anmälan är lätt att skicka in. Olika städer har olika valnämnder så kolla upp vad som gäller i just din stad/kommun. Ett skattepliktigt arvode utgår. Både Han och Hon kommer att arbeta som röstmottagare i maj 2019. Arvodet efter skatt landar totalt på cirka 4000 kr.

5. Sälj dina gamla kursböcker på www.kurslitteratur.se

6. Återvinn din gamla textiler och få rabattcheckar
Flera butiker erbjuder rabattcheckar om du lämnar in dina gamla textiler. 

Cashback

Vi använder sedan ett tag cashbacksidor för de inköp vi gör online. Många bäckar små ger till slut några hundralappar tillbaka. Detta fungerar ännu bättre om det du köper faktiskt är dyrt till att börja med. Kan man kombinera presentkort, rabatterade erbjudanden och cashback så blir besparingen så mycket större! Använd länkarna nedan för att få en välkomstbonus på några kronor och hjälpa oss att få en liten rekryteringsbelöning :

MyBonus - (här får bara vi en liten bonus som länkare)

Refunder - (50 kr i välkomstbonus till dig och till oss)

Bonusway - (du får 50 kr i bonus efter ditt första köp, och vi med :) )

Paneler

Hon har länge roat sig med att fylla i undersökningar i diverse online-paneler. Detta har resulterat i ett antal biobiljetter och vi har också denna sysselsättning att tacka för att vi faktiskt har en pepparkvarn (saltkvarnen gick ett plötsligt slut till mötes på stengolvet), blomstervaser och annat porslin. Panelerna ger inte många kronor per undersökning men här är det återigen "många bäckar små"-effekten man vill åt. Panelerna som Hon har fastnat för är:

YouGov - Ersättningen ges i form av presentkort. (vi får en liten värvningsbonus om ni registrerar er via länken)

Panel.se - Här behöver man få en inbjudan då de bara vill ha ett visst antal medlemmar.

Ipsos I-Say - Bra panel. Man kan få ersättning i form av utbetalningar till paypal, presentkort osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar