lördag 19 januari 2019

Tjäna pengar på att dricka bärs?

Varje krona räknas! Det handlar inte bara om att minimera utgifterna, det handlar också om att maximera inkomsterna. Därför kommer jag att dela med mig både av tips på hur man kan spara pengar, men också på hur man kan tjäna pengar vid sidan om sitt vanliga Svensson-jobb. Allt för att kunna amortera och spara så mycket som möjligt.

Det här tipset är riktat till er som bor i Stockholmstrakterna och handlar om en provsmakningspanel som kan ge en helt okej extra inkomst om man kan avvara någon timme då och då, samt har möjlighet att ta sig till en adress på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Både Hon och Han är sedan ett år tillbaka medlemmar i Ipsos konsumentpanel (www.konsumentpanel.ipsos.se ) Och nej, det här inlägget är INTE sponsrat av Ipsos. Vi tycker bara att det här är värt att nämna här på bloggen, eftersom alla extra inkomster ger oss möjlighet att amortera mera och på så sätt föra oss närmare vårt mål.

Via Ipsos kan man anmäla sig till provsmakningar, fokusgrupper och djupintervjuer. Ersättning i form av ett superpresentkort utgår alltid, och varierar beroende på typ och längd av varje undersökning. Det kostar ingenting att vara med i panelen. En vanlig provsmakning varar mellan 30 och 60 min och deltagandet ersätts med ett superpresentkort på 200 kr. Fokusgrupper och djupintervjuer är oftast längre och generar så klart en högre ersättning, typ 500 kr. Det är viktigt att ha sin kund-profil uppdaterad (man får besvara ett antal frågor om sina matpreferenser m.m.) för att kunna få så många inbjudningar som möjligt.

Han och Hon har under 2018 provsmakat alla möjliga ölsorter, korvar, pajer, gröt, och diverse annat smått och gott (ibland även mindre gott, men vad gör man inte för pengarna?). Totalt fick vi ihop över 5000 kr i superpresentkort som lades på hög för att sedan inlösas mot riktiga presentkort. Dessa användes för inköp av julklappar och andra obligatoriska presenter. Vi kunde alltså fixa det mesta av presentshoppingen utan att behöva använda pengarna från våra löner. Alternativt kan superpresentkorten läggas på hög i väntan på att användas till något större inköp som faktiskt BEHÖVS till hemmet.

Han och Hon kommer självklart fortsätta med detta även under 2019. Superpresentkorten kommer att sparas och användas för att täcka hela julshoppingen eftersom vi tyvärr inte slipper undan dyra julklappsutdelningar, fast det inte finns några barn under 15 i varken hans eller hennes familj.

// Hon

2 kommentarer:

 1. Ser att ni är duktiga på det här med att fixa Superpresentkort! Ni känner kanske till att ni faktiskt kan handla mat för dem om ni väljer presentkort i köpcentrum som ägs av Citycon. De är ganska många sådana centrum i Stockholms län och de har för det mesta de flesta matkedjorna där.

  Var själv rätt så duktig på fokusgrupper, paneler osv förr, men har tröttnat lite. Har dock fått en hel del för de runt 4000 kr jag lyckades skrapa ihop på tre år. Att ni lyckats med mer på bara ett enda år är imponerande! /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste vi faktiskt inte, tack för tipset!

   Att göra undersökningar kan ibland kännas rätt segt, numera är jag bara med i några få paneler som ger en ok avkastning. Men det är framför allt provsmakningarna och fokusgrupperna som genererar den större delen av presentkorten :)

   Radera