onsdag 12 december 2018

Ekonomi-kickoff i riksdagen!

Budgettajm!


I eftermiddag röstar riksdagen om hur våra gemensamma skattepengar ska hanteras från och med nyår. Att vi redan får sänka lönen med 1300 kr om året är klart sen riksdagen i sitt senaste nummer röstade igenom propagandaskatten. Med lite tur får vi i alla fall igenom en budget som ger oss motsvarande summa tillbaka i form att ytterligare ett jobbskatteavdrag. Detta är första gången jag är tillräckligt engagerad i min egen ekonomi för att faktiskt vara engagerad i hur rikets budget ser ut för det kommande året. Med lite tur kanske månadsbudgeten är oförändrad efter årsskiftet.

Troligen kommer budgeten högerifrån.
Mer pengar ska skjutas till försvar och polis vilket såklart är svårt att tycka illa om. Och att de som arbetat ett helt liv och lever på sin pension ska få skattelättnader är ju ganska okontroversiellt.
SD har redan konstaterat att de röstar på KD och M:s gemensamma budget om deras eget förslag inte går igenom vilket kan sägas vara en lågoddsare. 


Men, det har hänt konstigare saker i det där huset, så fram med de bildliga popcornen och invänta vad politikerna hittar på med din inkomst av tjänst/kapital/näringsverksamhet den här gången.


Han

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar