lördag 12 januari 2019

Månadsuppdatering - Januari

Vi har sedan tidigare konstaterat att vårt gemensamma mål för 2019 är att aggressivt amortera bort våra blanco-lån. Dessa kommer sig dels av avsaknaden av kontantinsats när vi köpte vårt boende och dels av ett hopbak av tre olika kreditkort och några konsumentkrediter, bland annat för cyklar och musikutrustning och andra mindre väl definierade äventyr.

Den totala skulden (in blanco) vid ingången av 2019 kunde summeras till: 196 868 kr

Av dessa är 87 895 kr straffet för att vi inte hade vett att spara tillräckligt till kontantinsatsen och 108 973 avser ett hopbakslån för att minimera räntekostnaden för kreditkort hos norwegian och nordea samt konsumentkrediter hos klarna, resursbank med flera.

Enligt betalningsplan amorterar vi sammanlagt 8126 kr varje månad på dessa lån. Med den amorteringstakten är vi fria ifrån dessa om två år och en månad. Alltså januari 2022. Detta är inte okej.

För att lösa dessa lån i och med den sista inbetalningen i december 2019 behöver vi amortera sammanlagt 16406 kr varje månad. till detta kommer en räntekostnad på ungefär 830 kr varje månad.

Totalt har vi alltså att göra med en månadskostnad för blancolånen som uppgår till 17 236 kr. Det är inga kaffepengar men i alla fall hanterbart under ett år, som dock blir ganska magert med utsvävningar. Å andra sidan ska vi inte göra något annat än att träna och snåla!

Till detta kommer kostnaden för de faktiska bolånen som landar på 6891 kr där ungefär 3500 kr avser amortering.

För att summera så kommer vi under 2019 att amortera ca. 20 000 kr varje månad med en tillkommande räntekostnad på ungefär 4000 kr. Totalt ut på lån: 24 127 kr

Total kostnad för lån under 2019: 289 524 kr :O

Tänk vad mycket som kommer kunna sparas under 2020 när vi har tagit oss igenom detta stålbad!




Uppföljning kommer i februari! :)




// Hon & Han



2 kommentarer:

  1. Hej Hon & Han.
    Det är tungt att titta på ett skuldberg och tänka -"hur ska jag bli av med det här"?
    Men det går, det är bara att stålsätta sig och beta av varenda krona.
    När jag var som mest skuldsatt hade jag ungefär 200.000 i lån, ingen koll på mina inkomster och utgifter, det var en riktig katastrof faktiskt.
    Idag är jag skuldfri och kämpar för att bygga upp en utdelningsportfölj som i framtiden ska ge mig en månadslön.

    Kör hårt, betala av skulderna med hög ränta så kommer friheten brick by brick!
    Jag kommer att följa utvecklingen...

    Lycka till:)

    Mvh / K

    http://kollpakontot.blogspot.com/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var den känslan vi hade också när vi satte oss ned med det hela. Och löftet till oss själva är att i framtiden alltid ha tillräckligt sparat för att aldrig behöva ta krediter eller blancolån igen. Utdelningsportföljerna ligger i pipelinen för 2020. Då börjar byggandet!

      Jag har följt dig tillbaka. Gillar din blogg!

      Radera