tisdag 3 december 2019

Årets Black Friday

Jag gör som alla andra och börjar med att slänga en arg blick på denna importerade högtid. Sen kan jag sansa mig något och konstatera att Utbrytningen har löst 2019 års julklappar till kaffepengar och dessutom ganska konservativt. Och då är det ändå julklappar som vi har klurat på länge till nära och kära som vi lyckades få för halva priset och mindre.

Så helt dumt var det inte. Det negativa med BF och liknande reor är när man helt enkelt handlar mer. Vi har handlat saker som vi ändå skulle ha köpt och känner inte att vi rycktes med och tokspenderade.
Själv har jag införskaffat en gps-klocka till nästa års löpning, vandring, cykling och simning (mer om detta i ett senare inlägg). Något som jag ändå har planerat under en längre tid. Ett par nya Fivefingers åkte med i år eftersom mitt förra par kastade in handduken i somras. Båda produkterna köptes in till halva nypriset eftersom det är utgående modeller som inte är lika sexiga som nästa års modeller såklart.

Så att utnyttja reor är inte i sig dåligt. Det är när man helt enkelt rycks med och handlar saker som inte var planerade inköp och som man inte hade köpt till fullpris. Däremot finns det en ekonomisk poäng med att koncentrera sina inköp till reor och spendera mindre pengar däremellan. Detta förutsätter såklart att man har någorlunda koll på vilka priser som faktiskt är nedsatta och vilka som bara är ändrade från vitt till rött för reans skull.

Helt enkelt. Var på er vakt!

// Han

1 kommentar:

  1. Hej!
    Drogs inte med i köphetsen men lyckades bli klar med barnens julklappar till ett ok pris.

    Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

    SvaraRadera