torsdag 1 oktober 2020

Vägen framåt är öppen!

 Jag kommer inte ihåg var jag har hört det men det verkar vara en gammal sanning:

"Förändring sker inte förrän du har tröttnat på att bete dig som du gör."

Det verkar vara sant i utbrytningens hushåll då vi nu för första gången på sju år inte längre har något blancolån att betala på. Varken var för sig eller gemensamt.

Efter att vi tittade på varandra i mitten av sommaren och unisont gav uttryck för att "nu har jag fanimej tröttnat" så har det gått fort. När jag bara tittar på min egen Tradera-summering så har jag sålt nästan 200 objekt för i runda slängar 39 000 kr sedan den 4:e juli. Hon har inte gått lika bananas men hon summerar ändå runt 10 000 kr i Tradera-försäljningar. Dessa består till absolut största delen av vår vinylsamling som nu är minimal jämfört med tidigare i år. Hon har börjat nagga av sin samling med Mumin-muggar och har sålt närmare tjugo stycken i olika prisklasser.

AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!!!!

När vi tittar på våra extraamorteringar så kunde vi konstatera att vi vid ett par tillfällen har betalat in ungefär en månadslön extra. Det visar också att vi har lyckats betala av någonstans mellan 60 - 70 000 kr i skulder på tre månader. Galet! Tänk vad det går att åstadkomma saker när man har tröttnat på riktigt!

Eftersom planen för att bli av med skulder, krediter och lån nu ligger flera månader före så har vi bestämt oss för att även betala av våra telefoner så att vi slipper den månadskostnaden. Ett beslut som känns helt rätt!

Det som är kvar att beta av till årsskiftet är ungefär:

Kreditkort 1: 15 000

Kreditkort 2: 6000

Telefon 1: 3300

Telefon 2: 8500

Kredit 1: 3600

Totalt: ca 37 000 kr

Fördelat på tre månadsinkomster innebär detta en extra amortering på ca 12 500 kr per månad. Någonting som vi klarar av med en bibehållen sparkvot på 20 %. 

Mitt i alltihop så dog vår tio år gamla tvättmaskin en hastig och lustig död vilket kostade oss ungefär 6000 kr. Pengar som vi numera faktiskt hade i buffert. Den känslan är svår att slå när vi alltid har behövt lösa sådana här problem på kredit innan.

Vägen framåt är öppen vänner!


// Han

16 kommentarer:

 1. Underbart. Kommer ihåg när vi 2018 daskade in en slutbetalning av vårt kreditkort och vägen öppnade sig mot enkom sparande. Resten är, som man säger, historia :)

  Snyggt jobbat! Lite kul är bara att vi också betalade av vårt kreditkort med min vinylsamling. Den fick jag dryga 30K för tutti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, jag kommer ihåg att jag läste att er samling också fick stryka med :) Jo, till årsskiftet blir den sista stora betalningen sen är det spara och investera för hela slanten som gäller!

   Radera
 2. Bra jobbat!

  / P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Alla tillrop peppar oss ännu mer! :)

   Radera
  2. Jag har läst igenom nästan alla era inlägg nu, det som blev så spännade nu på slutet. Hoppas att ni kommer med en uppdatering nu snart:) väldigt imponerad över vad man kan göra när man bara bestämmer sig. Så kul att läsa en så välskriven blogg:)

   Radera
  3. Om du fortfarande läser detta så är det dags! Vi har vaknat ur vinterdvalan och ska försöka producera i alla fall två läsvärda inlägg i veckan :) Tack för peppen!

   Radera
 3. Härligt och starkt jobbat!

  Ej långt kvar och vid 0 kr nås hoppas jag att ni unnar er en extra god dryck;)

  Allt gott!

  /Cristofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se vad det blir. Det lär ju sammanfalla med nyår så att det är något kolsyrat är väl en lågoddsare :)

   Radera
 4. Bra jobbat. Snart börjar det riktigt roliga, att följa sparkurvan uppåt./Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är lite pepp på det. Just nu tas dagarna upp av vad mer jag kan hitta att sälja för att fortsätta slänga pengar på problemet :)

   Radera
 5. Hej!
  Kul att höra hur ni jobbar stenhårt med att betala av skulderna. Kommer kännas skönt när det är klart och nästa kapitel ska dra igång.

  Kom ihåg att fira ordentligt när allt är betalt!

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får inte glömma att fira, helt rätt! :) Det ska bli en så skön omställning när vi kan gå in helt för att spara istället för att göra oss av med gamla tragedier!

   Radera
 6. Vad kul att höra att det går så bra för er! Kul att följa er resa tycker jag. Vilken spurt ni gjort att sälja så mycket grejer! Lycka till på fortsatt resan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu handlar det om att inte handla på sig alltihop igen. Det ÄR svårt :S

   Radera
 7. Hoppas på att få läsa nya inlägg av er snart igen! Ni är saknade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bra att vara saknad ändå! Nu är det dags. Vi är igång! =D

   Radera