lördag 26 januari 2019

Vi drar iväg på kick-off!


Utbrytningen lämnar Hufvudstaden för ett dygn på landet i svärföräldrarnas sommarstuga för att komma igång med något som vi har velat göra rätt länge. Från och med i år kommer Han och Hon köra en kick-off två gånger per år, en i januari och en i augusti. 
Det är ju fullständigt normalt att ha kick-offs och verksamhetsplaneringar på jobbet för att kunna arbeta så mål- och processorienterat som möjligt, så varför inte ha det även privat?
Konceptet är enkelt. Vi åker iväg i 24 timmar för att ägna oss åt oss själva och vår framtid. Inget avancerat såsom konferensrum, projektor och stående agenda. Utan bara vi två, utanför hemmet med papper och penna och en flaska vin (eller två). Att ta oss tiden att prata ut om vad vi vill ha, hur vi vill ha det, när vi vill ha det och hur vi ska ta oss dit. Vi kommer med andra ord försöka ta fram så kallade SMARTa-mål som det så fint heter.
Vi kommer att diskutera pengar, hemmet, karriär, hälsa, relationer, resor, hobbys samt vår personliga och andliga utveckling. Det här dygnet ska resultera i ett antal planer inom de olika områdena. Vi siktar på följande att fram följande:
-          6 månaders plan
-          1 års plan
-          3 års plan och
-          5 års plan (nej, vi är inga kommunister)
Sex månaders planen kommer att följas upp på kick-offen i augusti. Ett årsplanen följs upp i januari nästa år o.s.v.
Det ska bli väldigt spännande att se vad det hela resulterar i. Förhoppningsvis har vi samma syn på vad vill ha och hur vi vill ha det. Annars får vi la slåss om saken eller nåt… Det är la det man gör på konferenser inom arbetslivet?
So long. Take care!

// Hon

2 kommentarer:

  1. Mycket bra idé tycker jag, har gjort detsamma med min sambo och det har hjälpt oss väldigt mycket för att bli mer samkörda. Jag håller på och ser över min egen blogglista nu förresten och tar och lägger till er, känns som ni är på en bra resa. Ni får gärna göra detsamma om ni vill :)
    https://10arsplanen.blogspot.com/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi märkte rätt omgående hur nyttigt det är med kick-off. Vi var överens om det mesta, men långt ifrån allt och då är det väldigt bra att kunna ha den tiden till att reda ut eventuella meningsskiljaktigheter. Vi behövde inte slåss iaf.

      Tack för länkningen! Du är med på vår lista också, din aktieportfölj är mycket inspirerande och jag ser fram emot att följa den!

      Radera