måndag 22 april 2019

Ett litet litet påsklov

Efter en väääldigt lång vinter och förvår så kom till slut den första långhelgen sedan jul och nyår och Utbrytningen  styrde kosen mot släktens sommarställe i mellansverige. Helgen ägnades åt att vara utomhus, bygga altan, löpträna med ett lånat husdjur, doppa fötterna i vattnet, äta grillat i solen samt spela Magic: The Gathering på kvällarna. Det var länge sedan vi hängde med släkten och bara existerade utan att försöka prestera någonting så de här två dagarna har varit värda flera veckors vila och nöjen. Landet™ har visat sig från sin bästa sida och de individer som lever och verkar i skogarna var mycket välkomnande!

En gratis ödla.
Ett gratis träd med änder på köpet.
 För att koppla den här helgen till FIRE på något sätt så kan vi i alla fall konstatera att naturen är gratis. Gratis och vacker. Med 22 grader och sol så vaknar allting till liv och inte ens vattnet var för kallt för att i alla fall doppa fötterna. Det hade nog gått att bada också med lite öl innanför kragen men det får vara till nästa gång. Förutom ett kort möte med en liten huggorm så har vi träffat solande ödlor, sovande fåglar och spårat vilt både kors och tvärs med vårt lånade husdjur™.

Hon med lånat husdjur!
 Det sätts inga rekordtider när man har en glad jakthund på kopplet men det är å andra sidan också väldigt sällan som Utbrytningen jagar tider när vi springer. För oss är det själva njutningen i att vara ute och röra på oss i naturen som är belöningen. Det är nästan lite fånigt att skriva det men när man skuttar över stenar och rötter utan att nedslagen knappt gör ljud ifrån sig så känns det som om något gammalt och vilt väcks inombords. Jakten går på småstigar, över kalhyggen och hem igen. Pulsen hörs i öronen och andhämtningen är djup och jämn. Benen känns som fjädrar och varje steg känns meningsfullt och kontrollerat. Skogen har börjat dofta av tallkåda och damm och solen värmer med sina strålar. Jag blir sugen på att gå ut igen av att skriva detta. Och det är Det som är meningen med löpning. Att springa ska inte vara ett måste för att man borde springa. Att springa ska vara ett måste för att man inte kan låta bli!

Vår egen handelsträdgård!
 Idag har vi jobbat på vårt balkongprojekt som just nu innefattar tolv sorters chili, gurkor, tomater, lök och sallad. Vi kommer kunna skörda våra egna grönsaker till i alla fall en del av vårt behov och även om det kommer kosta mer än det smakar då stora självvattnande krukor kommer behöva köpas in så kommer det i alla fall vara egenodlat och det är värt mer än pengar. Från och med nästa år kommer dock insatsen att vara lägre än avkastningen och vi kommer till och med kunna sälja chilifröer och torkade frukter ifrån de mer exotiska sorterna för att kunna gå med vinst.

För att sammanfatta det hela så har vi haft en ovanligt vilsam och trevlig långhelg och är laddade för nya stordåd!

// Han

3 kommentarer:

 1. Trevligt inlägg, bra och inspirerande! Gillar odlingen, det är grymt bra att odla sina egna kryddor och grönsaker.

  Hälsningar,
  The Money Cowboy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Kul att du har hittat hit. Vi läser båda din blogg med jämna mellanrum! Vi längtar till dagen då vi har råd med ett sommarställe eller eget hus så vi kan odla lite seriösare.

   //Han

   Radera
  2. Kul att höra att ni läser min blogg. Jag har lagt till er på blogglistan också och kommer tillbaka så ofta jag kan. Jag gillar stilen ni har med inspiration, fortsätt så!

   Det här med eget hus/sommarhus - mitt projekt för sommaren är ett robust växthus som jag kan odla minst 8 månader i, dvs det måste isoleras i grunden. Finns färdiga (som kostar skjortan) men borde vara lätt att konstruera. :-)

   Radera