torsdag 18 april 2019

När allt bara e gött

Då har det äntligen hänt. Vi har träffat 20 plusgrader på den ljusa sidan av dygnet och genast känns allting lättare och ledigare.

Kommen är nu årstiden då de trasiga vinterskorna inte längre är ett problem, ty jag kan sko mig i sandaler. Att tjockjackan ser skabbig ut gör inget, ty den ska jag ej använda förrän i oktober nån gång. Faktum är att större delen av garderoben nu förpassas till ett mörkt och malätet ingenmansland varifrån den förhoppningsvis inte ska få se dagsljus på några månader. Kan vi få en lika fin sommar som 2018 så är i alla fall jag nöjd. Linne, shorts och sandaler blir det som gäller till vardags och fest. Sen får folk säga precis vad de vill om kontorsklädsel. Jag skiter i ert kontor, det är sommar!

Allting blir lättare under sommaren. Arbetet är inte lika påträngande och de dagar man ändå arbetar så är kollegorna inte påträngande eftersom en del av dom alltid är på semester. Dagarna är längre, kvällarna är ljusare och det är socialt acceptabelt att dricka vin eller öl varje kväll i veckan så länge man gör det i en vacker sommarmiljö. Allting växer, sjön lockar och alla är i stort sett trevligare mot varandra.

Omnomnom!
Utbrytningens sommarodling tar sig i rasande fart med undantag för några av de superheta sorterna som inte ville grodda. Vi får helt enkelt grodda om Carolina Reaper, Black Naga, Trinidad Scorpion och Scotch Bonnet, resten av inventariet ser ut gro alldeles förnämligt och har fått flytta ut på balkongen dagtid för att kunna lapa i sig det underbara solljuset! Hon har av någon outgrundlig anledning börjat sätta lök  och diverse sallader i vår odlingspall. Något som jag delvis inte förstår men kommer vara väldigt glad för om det tar sig.

Ja just, och så var det påsk också. Jag borde väl skriva något om hur konsumtionssamhället inkräktar alla högtider och vill sälja in allt ifrån jesus till kycklingar med färgglada reklaminslag och reor av varierande kvalisort. Men det skiter jag i. Ni vet ändå vad som skulle ha stått i det inlägget och jag är på för bra humör för att gräva ner mig i det.

//Han

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar