måndag 6 maj 2019

Utbrytningen gör sig beredd!

Nu när det är ljust och trevligt och vi har fått energi av att komma ur vinterns klor så har utbrytningen börjat på att se över vår hemberedskap igen. Detta sker med jämna mellanrum eftersom det är alldeles för utmattande att tänka på det HELA tiden.

Snarare rolling brownouts på grund av vår korkade energipolitik -_-


Utrymmet i vår klädkammare som jag gick "all man" på i ett tidigare avsnitt har nu mognat för att ta emot vad som faktiskt ska finnas där istället för en massa oordnat bös. Planen är att komplettera utrymmet med ett smalare ELFA-system som komplement till de befintliga men som endast ska utnyttjas till hemberedskap och så kallade "bra att ha"-saker som man helst inte vill behöva använda.  Tanken med detta är att saker som kan underlätta ett kort- eller långvarigt strömavbrott eller som skulle behövas om vi av någon anledning skulle bli tvungna att lämna vårt hem ska vara lätt gripbart och överskådligt.

I detta utrymme ska det bland annat få plats:
 • 2x20 liter vatten
 • ca 400 värmeljus och 200 kronljus
 • lampolja till våra fotogenlyktor
 • t-sprit
 • konserver
 • gaskök+extra flaskor
 • extra uppsättning av hygienartiklar
 • vev/sol-radio
 • Powerbanks på underhållsladdning
 • kartor över vårt närområde och vägen till vårt alternativa boende
 • komradio x2 på underhållsladdning
 • viktiga papper i form av pass och annat nödvändigt
 • Några förpackningar med Frystorkat
Mer kommer såklart att kommas på allt eftersom och mycket finns redan i våra skåp och skafferier. Vi behöver bara ordna det på ett sätt som fyller funktionen på ett bättre sätt. Många saker är dessutom dubbelt användbara  då vi är mycket utomhus och med jämna mellanrum använder gaskök, turmat osv. Detta hjälper till med att hålla saker roterade så att inget blir dåligt och tjänar också som funktionskontroll av den mekaniska utrustningen som finns.
Bra idé är att kolla upp hur många gasflaskor man får ha inomhus innan du måste ha ett dragskåp och fare-märkning ;).

Gasköket kommer vi ha just för att vi har det. I framtiden ska vi införskaffa ett ordentligt spritkök eller multifuelkök som går att köra på T-sprit. Det är dock inte prioriterat just nu.

// Han

2 kommentarer:

 1. ALLT Tack till er herr för dina äkta stavar. Jag är från USA-skatter Jag kom över många vittnesmål om att bara skriva om Dr GOODLUCK en voodoo-stavning som hjälper dig att kasta en LOTTERY-stavning och ge dig rättmätiga nummer för att vinna lotteriet, jag trodde inte det först När livet blev badder bestämde jag mig för att försöka, nu har mitt försök gjort mig miljonär, jag har spelat alla typer av lotteri sedan 3 år nu men jag har inte vunnit upp till $ 1000, efter att ha kontaktat den här stora mannen kastade han stavningen och ge mig de heta vinnande numren och jag vann ($ 338 miljoner) i Powerball lotteriet. nu är jag ett levande vittnesbörd om Dr GOODLUCKs goda verk. En begåvad man med stormakter, det är min hemlighet, men jag bestämde mig för att göra världen känd för det, eftersom det kan vara en hjälp till någon som är intresserad. Email honom goodluck05spellcaster @ gmail.com och du kan också Whatsapp honom eller ringa med sin mobil +2348138654465 .....

  Han kan hjälpa till att spara äktenskap och sluta skilsmässa
  Han kan hjälpa till att bota hiv
  Hjälp att få Kärlek tillbaka
  Hitta din själsförälskelse för livet
  och så många fler

  SvaraRadera
 2. Hej
  Ursäkta mig, men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, vänligen kontakta oss via e-post eller WhatsApp.

  Epost: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33756949346

  SvaraRadera