torsdag 8 augusti 2019

Två plus två är inte fyra

Så känns det ibland när man jämför vad våra kära politiker säger med vad omvärlden gör eller hur bankerna agerar.

För ungefär ett år sedan basunerades det i valrörelsen ut att den svenska ekonomin "går som tåget". Vilken tur, då fanns det inga problem eller?  Vid samma tid skrevs det ett antal debattartiklar i ämnet som påpekade att Sverige hade ett av de långsammast växande BNP per capita i hela EU. Och då tävlar vi ändå med lyxfällan-ekonomier som Grekland.  I vintras gav regeringen med sig lite och konstaterade att det nog kommer en inbromsning i ekonomin trots allt. Pratet om att Sverige går som ett tåg var helt bortblåst. Ingen anledning till oro dock.


I dagarna konstaterar flera aktörer att inbromsningen kan komma att gå mycket fortare och bli mycket större än vad som hade förutspåtts. Vi kan alltså se början på en ordentlig sättning som kommer påverka hela ekonomin. Regeringen har än så länge ingen åsikt i frågan.

Känslan är att det här mönstret upprepar sig inom område efter område. Först basuneras det ut någonting om hur fantastiskt X är, trots att flera aktörer försöker påpeka brister i argumentationen. Ett tag senare pudlar man och säger att det kanske inte är så fantastiskt som man sa, men i vart fall inte dåligt. Ytterligare något senare så konstaterar något institut som faktiskt kan någonting om frågorna att X är så in i helvete uppåt väggarna fel och att tecknen har funnits där i flera år samt att vilken sexåring som helst som kan plus och minus hade skrikit och dragit i nödbromsen.

Svårläst styre.


Och såhär fortsätter det. I fråga efter fråga duperar man det svenska fårket för att säkra plats för sina politikerfeta rövar i riksdagshuset och nonchalant vifta bort motargumenten som man viftar bort en förrymd fis. När skiten väl träffar fläkten så hade man "ingen aaaning" om att det var så illa ställt. Jorå, det är ju bara det som folk som faktiskt KAN NÅGONTING har försökt att få in i era tröga hjärnor i ett antal månader eller år.

//Han

2 kommentarer:

  1. Passa dig noga, allt som inte håller med regeringen eller de regeringstrogna klassificeras som hat och hot, och betraktas alltså som fienden och ska tystas eller på annat sätt förgöras. Oberoende av om de varit naiva eller inte.

    SvaraRadera