torsdag 9 juli 2020

Vi lever!

Kan ni tro't!? Vi har inte dukat under!

Vi har under våren begränsat vårt intag av alla former av media och ville egentligen inte heller bidra till flödet av blogginlägg fyllda av oro, tips på hur man ska rida ut stormen och alla andra klyschor som har dragits upp och ner för internetz i flera månader.

Nu börjar det äntligen på att lugna sig och en viss inspiration till att skriva börjar till slut på att göra sig påmind!

Vi utnyttjar nu tien vi har fått till skänks genom hemarbete och semestrar till att gräva djupare i våra gömslen efter saker vi inte har petat på på allt för länge, i syfte att avyttra dessa för att jobba på skuldsituationen. Målet vi satte när vi började blogga; att vara fria från blancoskulder inom ett år, missades ganska ordentligt men nu har vi satt en realistisk plan för att avsluta blancohelfvetet innan 2021. Skuldsättningen får helt enkelt höra 2020 till och det nya årtiondet.

Med anledning av detta så har vi också börjat titta jävligt snett på de samlingar som vi tidigare tyckte låg oss så varma om hjärtat. I vårt fall så är det framförallt samlingen med hårdrock på vinyl som befinner sig i farozonen. jag själv rensade under vilda former ut nästan 70 skivor som raskt lades upp på Tradera. Hon har ännu inte tagit tag i sina skivor men det ser ju inte särskilt ljust ut där heller. Hon har också börjat prata om skåpet med Mumin-muggar på ett passivt-aggressivt vis så jag misstänker att utrensningen kan tänkas utsträcka sig även till detta område.

Det är helt enkelt det som sommaren 2020 får bestå av. Kopiösa mängder löpning, varandes i naturen och utrensningen av ballast i förhållandet och hemmet i form av prylar som vi trodde var viktiga men som vid närmare eftertanke bara bidrar med ångest. Allting ska ju hinna petas på, uppskattas, sorteras och dammas. Det blir liksom ingen tid över till att bara komma hem ifrån jobbet och göra ingenting.

På återhörande, ni som fortfarande har ett öga på oss ;)

// Han

6 kommentarer:

  1. ”Allting ska ju hinna petas på, uppskattas, sorteras och dammas. Det blir liksom ingen tid över till att bara komma hem ifrån jobbet och göra ingenting.” där satte du fingret på vad det handlar om för mig! Snyggt formulerat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en svår känsla att fånga i ord. Men det är som kidsen säger. Den som vet den vet!

      Radera
  2. Hej!
    Härligt att höra att ni är kvar.

    Vore kul att få läsa hur den nya planen ser ut. Ge mycket sparar ni varje månad, Hur mycket läggs på skulderna och hur mycket i portföljen.osv.

    Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej själv! Jo vi kommer nog fortsätta skriva, om än inte jätteregelbundet. Vi ska sätta oss och konkretisera lite för oss själva hur vi vill göra nu efter semestrarna och sen ska vi försöka redovisa en plan som håller! Hon har i alla fall lyckats rida ut dippar i portföljen och ligger plus för 2020. Inte illa!

      Radera
  3. Låter helt enastående!
    Kul att ni lever också :-)
    Mvh, Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just att vi lever är ganska enastående i dessa dagar. Man får vara glad för det man får :)

      Radera