måndag 30 mars 2020

Ett hack i tillväxten


Som så många som har något intresse överhuvudtaget kring börsnyheter eller som har råkat läsa några som helst nyheter den senaste månaden så lever vi i något av en pågående liten apokalyps. Halva världens befolkning är satt i karantän av något slag, en halv miljon individer är just nu bekräftat insjuknade i Kinas senaste stora exportprodukt och Svensson inser att bolagen som kändes så stora och starka inte ens har råd att stå stilla längre än en eftermiddag innan konkurserna börjar på att stå som spön i backen. Alla som har ögon kan se att det inte rör sig om någon förväntad sättning på börsen eller att världsekonomin kommer skaka av sig detta med en axelryckning. Det kommer troligare att rivstarta den recession som man har skjutit upp ända sedan IT-bubblan med allt vad det innebär i form av döende branscher, konkurser, arbetslöshet och minskad tillväxt.

Det kommer också att ge moder jord en välbehövlig paus. Minskad produktivitet innebär minskade utsläpp och minskad tillväxt innebär också ett minskande tryck på de resursförråd som finns i vår planet. Det ger också en vettig utgångspunkt för att ställa om produktionen och sättet vi utnyttjar naturresurser på. Med lite tur så innebär COVID-19 och den efterföljande baksmällan i världsekonomin ett nytt stort kliv in i framtiden där tillväxt för tillväxtens skull och att köra blint in i kaklet inte längre är lika sexigt som att bygga en välfungerande och robust ekonomi, med hållbara konsumtionsmönster och utnyttjande av jordens resurser.

Pandemin innebär ett uppvaknande för några miljoner fredsskadade svenskar som inser att det faktiskt är nödvändigt att ha någon form av personlig beredskap för det oväntade. Myndigheterna kan inte ta hand om alla så fort något händer och ju fler som är beredda att ta hand om sig själva, ju fler resurser friställs för att ta hand om de som faktiskt inte kan. Inte de som bara har varit för lata och korkade för att ta hand om sig själva.

Rimligen kommer denna skitstorm att pågå i några månader framöver och vi kommer vackert få se oss karantänsatta inom storStockholm. Men sen kanske vi kan börja om, något klokare...

// Han


11 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen pausen för moder jord och följer de effekterna med stort intresse!

  Ha det fint!

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så upphetsad att min man är tillbaka efter att han lämnade mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ungefär 7 år nu. Vi är lyckligt gift med två barn, en pojke och en flicka. För tre månader sedan började jag märka något märkligt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man träffar någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen längre. Ibland går han ut och kommer inte ens hem igen i cirka 3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till det här problemet men helt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag på en webbplats som föreslog att Dr. OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa trasiga relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde pröva det. Jag kontaktade honom och berättade för honom mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det och han gjorde en besvär för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och bad om ursäkt för de fel han gjorde och lovade att aldrig göra det igen. Sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj bor tillsammans lyckligt igen .. Allt tack till Dr. OGUNDU. Om du har problem kontaktar du honom så garanterar jag att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Skicka e-post till honom på: drogunduspellcaster@gmail.com
   1. Ta med din pojkvän tillbaka
   2. Ta med din man tillbaka
   3. Ta med din fru tillbaka
   4. Ta tillbaka din flickvän
   5. Vinn lotteri
   6. befordran på kontor
   7. hjälper dig att bli gravid
   8. Komplett botemedel mot alla slags sjukdomar
   9. äktenskapsengagemang och så många fler.
   (e-post: drogunduspellcaster@gmail.com)

   Radera
 2. Jag är Jean från USA , jag hade problem med att bli gravid och föda barn efter 11år av äktenskapet, jag har varit på flera sjukhus men kunde inte föreställa sig förrän jag såg ett vittnesbörd på internet om hur Dr Adeleke hjälpa en dam med sina rötter och örter sirap.. Jag kontaktade honom utan tvekan och han sa till mig allt jag behöver göra, vilket jag gjorde därefter, till min största förvåning, jag blev gravid inom en kort period och jag är så glad att berätta för alla att jag är en mor till barn. Han är en Gud skickas så kontakta honom för alla problem på (aoba5019@gmail.com) eller kontakta honom på Whatsapp: +27740386124 

  SvaraRadera
 3. Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 50.000 kr, 500.000 kr upp till 120.000.000,00 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com


  SvaraRadera
 4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) Älska trollformler
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande trollformler
  6) Uppdelningar
  7) Dödsförtroll
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 5. Ja i allt elände så har jag personligen ändå känte en skön och lugn trygghet i att för sedan ett år tillbaka i stort sett vara färdigpreppad. När man läser om folk som springer och handlar toarullar som prio ett undrar man ju hur de tänker. Flera kompisar som hört av sig nu och ska börja preppa lite och vill ha lite råd. Bra tycker jag, sent ska ju syndaren vakna :-)

  SvaraRadera
 6. Alla som läser den här artikeln som går igenom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar är idag alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Min bön är att hitta lycka i kärleksliv och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta vad vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två personer verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail. com

  SvaraRadera
 7. Ni tipsade om att arbeta som handledare på högskoleprovet och jag anmälde mig förra året till lokala universitetet på order - tyvärr behövdes jag inte. I år fick jag gå en två timmars utbildning och inplanerat arbete vid provet.
  Som vi vet blev högskoleprovet inställt men mitt lokala universitet beslutade att betala ut lön till alla som de planerat skulle arbete.
  Tjing tjing i kassan sådär bara =)
  Ville bara dela med mig av min glädje och vill också passa på att nämna att det var ett tag sedan vi hörde ifrån er med ett inlägg.
  Anna

  SvaraRadera
 8. Precis omedelbart efter Corona-virusutbrottet reste jag till min hemstad och mitt kärleksförhållande med min make har varit hemskt, det fanns ingen öppenhet och sanning från min kärlekspartner, jag älskade honom så dyrt och jag vet att han älskar mig samma sak dock fortsätter han att fuska på mig med en annan dam, han är inte konsekvent och tar ansvar som mannen i hemmet, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de fortsätter frågar mig när kommer pappa återvänder hem för middag, jag måste övertyga dem om att deras far fick ett nytt jobb i västra delen av stockholm och de har velat träffa sin far igen, jag försökte allt mitt bästa för att söka hjälp för att få honom tillbaka hem, min man lämnade hemmet för cirka 14 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig från kommunikation med honom, jag kunde inte kontakta honom längre än mer än ett år, jag trodde aldrig på kärlek magisk charm med användning av ljus ljus och andra kärlek stavmaterial föremål kunde föra tillbaka min man hem, tills min mycket goda vän introducerade mig för en stor man som heter Dr.Oduduwa kärlek spell Temple, jag gav det ett sista försök, jag skickar ett meddelande för att kontakta kommunikation med Dr .Oduduwa älskar stava caster och inom några minuter fick jag ett meddelande om svar på meddelandet på min post. Dr.Oduduwa berättade för mig allt som krävs och förfaranden för att delta i kärlek stava charmigt framgångsrikt för att föra min man hem. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönproceduren för kärleksstämning. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som inte så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att alla kärleksaktivering har genomförts. detta kan hända med någon om du tror att prova det idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom hem till mina barn är glada över att ha sin far hemma. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom väldigt nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål. Enkelt e-postmeddelande till adressen eller kommunicera endast via WhatsApp-meddelande: +79268011965
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera
 9. På grund av Covid-19 tappade jag allt och tack vare Gud fann jag mitt leende igen, det var tack vare Sr. Combaluzier som jag fick ett lån på 65.000€, och två av mina kollegor fick också lån av denna man utan några svårigheter. Det är med Sr. Pierre Combaluzier som livet ler mot mig igen, han är en enkel och väldigt förståelig man. Här är hans e-post:   combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Another one bites the dust...

  SvaraRadera