måndag 5 april 2021

Måste man ha barn för att spara till dom?

Nu har Utbrytningen tänkt till!

Barnsparande är ju ett begrepp som är välkänt inom den del av bloggosfären som på något sätt berör ekonomi. Ett barnsparande ska man ha. Helst ska man spara hela barnbidraget så att ungen har en sportslig att flytta hemifrån innan 30. Något jag än så länge inte har stött på är tanken på att spara till barnen preemptivt. Många tänker ju sig att i alla fall någon gång i livet stadga sig och bilda familj. I dessa fall så är ju det ekonomiska åtagandet det innebär att yngla av sig något som är givet och mer eller mindre nära förestående.

Barnspeditör
Barnspeditör

Det är alltså känt att utgiftsposten "barn" kommer att dyka upp och påverka hushållets ekonomi negativt tills miniversionen av dig själv kan stå på egna ben ekonomiskt. Därför borde det också vara en rimlig slutsats att man borde ta höjd för en känd framtida kostnadsökningar, till exempel genom att lite lågmält sätta undan pengar till den lååååångt i förväg. Eventuell tillväxt på pengarna är inte huvudsyftet så länge sparandet behåller sitt värde kontra inflation. Övrig tillväxt är egentligen då mest en bonus. 

Utbrytningen har därför tagit sig i kragen och satt igång ett automagiskt sparande till de eventuella framtida småglinen, som investerar ett par hundralappar i månaden i lågriskfonder. Till att börja med sätter vi pengarna hos Spiltan, sedan får det tuffa på tills vi känner att det finns ett bättre alternativ eller tills det är dags att börja nalla av pengarna. Detta sparande är väl egentligen framförallt tänkt att agera krockkudde för ekonomin när barn kommer in i bilden så att det där omtalade barnbidraget faktiskt kan sparas från dag ett. 

Vad gör resten av bloggosfären som ännu inte har ynglat av sig? Går tankarna i liknande banor eller är vi helt jävla kufiska här på vår kant?

// Han

7 kommentarer:

 1. Hej på er. Tycker det är en uppfriskande take på det hela. Gillart! Det jag inte riktigt gillar är att bloggen nu inte går att läsa riktigt på datorn. Alla bilder lägger sig över inläggen. På yuppienallen ser det rätt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har också sett detta. Verkar vara när fönstret blir för brett som det hela ballar ur lite. Det ska allt skruvas till så det funkar!

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem för en hållbar lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Vi har ju barn och började inte spara till dem förrän de kom, men jag gillar tanken på att börja i förväg. Förmodligen har man som DINK betydligt bättre förutsättningar att spara än när kiddo väl kommit till världen och minst en förälder åker ner på föräldrapenning i inkomst.

  Håller med IGMR om att bloggen inte funkar på dator. Gör man fönstret smalare så funkar det, men i helskärm ligger bilderna över inläggen.

  /Cosmonomics

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt inte OK att Blogger-mallarna inte vet hut! ;) Det ska allt fixas till i närtid!
   Jo, vi tänker också att det är lika bra att spara när vi har som störst inkomster i förhållande till utgifter vi inte kommer ifrån.

   Radera
 3. Säg till mallarna skithårt på skarpen - minst! ;)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Intressant tanke.
  Vet inte riktigt vad jag tycker dock.

  Här hemma har vi satt en summa som vi tycker att det är rimligt att ge barnen när de kommer behöva dem. Skulle vårt barnsparande komma upp i den summan tidigare än planerat kommer vi sluta spara till dem.

  Tänker att ni har andra saker att spara för just nu. Så jag hade nog hellre sparat till mig själv först. När barnet/barnen kommer då är det deras tur.

  Men det är bara min tanke. Finns inget rätt eller fel i detta.

  Mvh PB?

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera