söndag 9 december 2018

Välkomna till UtbrytningenDet här är utbrytningen.

Vi som är utbrytarna är en Han och en Hon i 30 års åldern, utan barn, men med husdjur, som flyttade till en bostadsrätt i utkanten av Stockholm på grund av våra jobb. Båda är akademiker med fasta anställningar inom staten och med en gemensam bruttolön på + 65 000 kr i månaden.

De senaste åren har vi levt på ett sätt som inte känns okej för oss längre. Vi har levt över våra tillgångar; konsumerat och levt som om det inte fanns någon morgondag. Lägg till detta noll kunskaper om ekonomi som i kombination med höga löner och dyra intressen lett till att vi nu sitter där vi sitter. Vi har en lägenhet med en alldeles för hög belåningsgrad, 224 000 kr i konsumentkrediter, ett alldeles för litet sparande, överfulla skåp och förråd med saker som vi inte behöver och en växande vilja att bryta oss loss från samhällets normer och det liv som vi själva har skapat.

För ungefär ett år sedan började de första tankarna på ett annat liv att slå rot i våra huvuden. Behöver vi verkligen ha alla sakerna? Måste vi verkligen gå på varje konsert, eller boka varje resa? Och vad gör vi om någonting händer? Har vi beredskap så att både vi och våra husdjur klarar ett längre strömavbrott? Går det verkligen att tjäna pengar på börsen? Vi har läst, begrundat och diskuterat i många timmar, dagar och veckor. Vissa steg har vi redan tagit, andra återstår.

I den här bloggen kommer vi bland annat att skriva om:
 • Vår resa mot att bli skuldfria
 • Vårt sparande och hur vi bygger upp vårt kapital
 • Tips och trix för att leva så billigt som möjligt men ändå ha råd med våra intressen
 • Hur vi gör för att leva hälsosammare och för att i allmänhet bli bättre människor
 • Hur vi gör för att upprätthålla hemberedskap i stadsmiljö
 • Vår relation till materiella ting och hur de påverkar oss
 • Våra reflektioner om samhället i stort
 • Alternativa inkomster

För att kunna vara så transparenta som möjligt behöver vi vara anonyma. Endast Han och Hon vet vilka vi är.

Välkomna att följa med oss på vår resa mot ett friare liv!

Han & Hon

2 kommentarer:

 1. Ska bli kul att följa er resa. Tycker det känns roligt att höra om fler som börjar ifrågasätta sin vardag och sitt liv. Ens framtida liv beror på hur man prioriterar idag.
  Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt och tack så mycket! Det är så värdefullt för oss att se att det finns ett intresse för något annorlunda. För att inte tala om alla intressanta bloggar och youtube-kanaler i ämnet!

   Radera